´Campingflight fróm Lowlands´ - Reisverslag uit Samaipata, Bolivia van Peter Fakkeldij - WaarBenJij.nu ´Campingflight fróm Lowlands´ - Reisverslag uit Samaipata, Bolivia van Peter Fakkeldij - WaarBenJij.nu

´Campingflight fróm Lowlands´

Door: Peter

Blijf op de hoogte en volg Peter

22 Maart 2008 | Bolivia, Samaipata

Het wordt steeds gezelliger in Bolivia. Deze week heeft het Bol./NL.-team in Samaipata versterking gekregen van (schoon)familie en vriendin van Anne uit Nederland.
Dinsdagmorgen zijn Anne en ik met Orlando (een goede kennis van Anne) in zijn auto naar Santa Cruz gekropen, langs de afgronden, een weggeslagen brug en over de (nu zanderige en stoffige) karresporen die door de langdurige regenbuien zijn veroorzaakt. Maar de grote stad is weer redelijk normaal via de weg bereikbaar en daar ging het toch om.

Dinsdagavond dus, stipt om 17.50u, landde de ´equipo holandes´ bestaande uit vader Dick, schoonzus Maria Renee en vriendin Karin, na een monstertocht van 22 uur vliegen en veel wachten op een zonnig en warm Aeropuerto Viru Viru in Santa Cruz.
De ontvangst was eveneens warm en vanzelfsprekend emotioneel, zoals vaker het geval is met aankomst en vertrek van luchthavens. Ook de familie van Maria Renee was present dus hebben we met z´n allen een biertje gedronken en getoast op een behouden aankomst en een gezellig verblijf in Bolivia.
Omdat het vanuit Santa Cruz toch nog zo´n drie uur rijden is naar Samaipata hebben we in de stad voor een paar nachtjes onze intrek genomen in Residencial Bolivar, hebben we de stad een beetje verkend, boodschappen gedaan en zijn donderdagmorgen weer naar Samaipata gereden waar Dora al met het ontvangstcomité, bloemen en gebak ter ere van Vaderdag (hier de afgelopen woensdag) klaar stond.

Het lijkt een beetje aflossing van de wacht. Voor Dick van Leeuwen is het het begin van zes weken vakantie en voor mij het begin van de laatste week uit zes maanden. Volgende week is het míjn beurt om te vertrekken; dan sta ik wéér op Aeropuerto Viru Viru maar dan bij de ´Salidas´ in plaats van de ´Llegadas´. Het terrein heb ik dus al kunnen verkennen, maar gelukkig zit er nog een 'hele' week tussen.

• 23 Maart 2008 - 10:43

Bert:

Hola Pedro!

Wat een mooi verslag van de aankomst van de nederlands-boliviaanse 'versterking'!
    Wat een leuke foto ook! Met ook de familie van Maria René, wat leuk. Ik mis haar erg, maar tis niet anders voor een tijdje. Ik wens je nog heel veel plezier in je laatste week daar!!

Groetjes van Bert

• 23 Maart 2008 - 13:41

Janneke:

hallo Peter,

Wat een weemoed, nu al, naar dat prachtige, warme land. Ik begrijp dat het moment waarop jij weer voet op Nederlandse bodem zet, met rasse schreden nadert.
    Dat zal wennen worden. Wij hadden hier bijna een witte Pasen. Vanmorgen poogden de sneeuvlokken een witte deken te maken over hollands landschap, maar het mocht niet baten. Desalniettemin een grijze en koude dag.
    Ik wens je een goede reis en hoop gauw weer van je te horen.

Liefs,

Janneke

• 24 Maart 2008 - 08:55

Ria Boerjan:

Hallo Peter, als dit berichtje je bereikt is er nog maar weinig tijd voor jou daar in het verre warme land.
    Je mag je wel dik aankleden want hier sneeuwt het en is het erg koud.
    Tot volgende week, lieve groetjes van Ria

• 25 Maart 2008 - 16:14

Silke Verhoeven:

He Peter,
    Al een tijd niet meer gereageerd op je reisverslagen, wel gelezen natuurlijk. In de tussentijd ben ik met mijn moeder op wintersportvakantie geweest en heb na lang zoeken eindelijk een nieuwe badkamer uitgezocht. Naja, dat zijn dingen die je in Nederland bezig houden en ik kan mij voorstellen dat jij denkt: Waar heeft zij het over. Dat heeft men toch al vaak als men terugkomt of nog onderweg is in een ander land. Maar ja, ik hang natuurlijk hier in de dagelijkse beslommeringen. Mijn vriendin is in Bolivia geboren en heeft daar 11 jaren geleefd. Ik vond het altijd mooi als zij thuis Spaans sprak. Spaans is toch een hele mooie taal. Ik zit nu op mijn werk en heb nu even niets meer te doen, wat niet zo vaak voorkomt.
    Geniet nog van je tijd daar!

• 26 Maart 2008 - 15:50

Freek:

hallo Peter,
    Het was weer een mooi verslag en bij deze wens ik je alvast een fijne terug vlucht.Helaas is het voor jou alweer voorbij.
    Alles gaat wel snel.
    Groetjes Free

Peter

Beste vrienden en familie, Nog krap twee maanden voor mijn vertrek naar, hopelijk zonnig, Midden- en Zuid Amerika zich aandient. Niet zomaar een vakantie van een paar weken maar een tijdelijke verhuizing voor een half jaar; oei, oei. Doel van deze trip is om elders in de wereld mijn handen uit de mouwen te steken ten behoeve van mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Vrijwilligerswerk dus. Concreet maar kort gezegd gaat het hierbij om een ecologisch boerenbedrijf in Costa Rica, een school in Honduras en, last but not least, een Nederlandse vriend in Bolivia assisteren in het hostel dat hij een paar jaar geleden heeft opgericht. Genoeg werk te doen dus, maar ook genoeg te genieten tussen de bedrijven door. Het zal ongetwijfeld een heftig half jaar worden, waarvan ik jullie langs deze weg zal proberen deelgenoot te maken. Een en ander uiteraard afhankelijk van de beschikbare technische mogelijkheden ter plaatse. Maar voorlopig is er nog veel te doen hier in NL aan de nodige voorbereidingen. Ik hou jullie op de hoogte. Groetjes van Peter